Een goedkope webdesigner? Doe het niet

Ik, van SEO SEA Internet Marketing, geef je graag tips over van alles en nog wat op het internet. Uiteraard zijn de onderwerpen SEO (Search Engine Optimalization) en SEA (Search Advertising Optimalization) voorbij gekomen in mijn blogs. Dat is namelijk de kernactiviteit van ons bedrijf. Maar naast SEO en SEA is webdesign van groot belang. Een halfgare website is namelijk niet goed weg te zetten tussen de zoekresultaten. En, vanuit het oogpunt van SEO en SEA, is het dus belangrijk om een goed ontworpen site in handen te hebben. Een goedkope webdesigner in de arm nemen? Het kan, maar verstandig is het niet.

Website ontwerpen

Het ontwerpen van de website is dus een belangrijk aspect. Ook als we het bekijken met de bril van SEO of SEA op. Op het internet zijn heel wat partijen te vinden die het ontwerpen van websites aanbieden, maar het is belangrijk om goed naar die partijen te kijken. Filter ze, want een goedkope webdesigner is niet direct een goede webdesigner. Vanuit SEO en SEA oogpunt is het helemaal niet zo gek om wat meer geld uit te geven aan het ontwerpen van een website, zodat de vindbaarheid goed aansluit.

Goedkope webdesigner

Weer even terug naar de goedkope webdesigner. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat het ene bureau honderden euro’s goedkoper is dan het andere bureau. Op het eerste gezicht natuurlijk fijn, maar zoals je hierboven al kon lezen: het zegt niet alles. Hoe schat je in of een goedkope webdesigner ook een goede webdesigner is? Dat kan je allereerst vragen door zijn portofolio op te vragen. Aan de hand van dat portofolio kan je enerzijds zien wie zijn klanten zijn of waren. Anderzijds zie je ook direct de output die de goedkope webdesigner heeft gerealiseerd. Aan de hand van die twee zaken kan je wel het een en ander bepalen.