Gebruik sociale media om je bedrijf beter zichtbaar te maken

Sociale media is tegenwoordig overal en menigeen spendeert hier meerdere uren per dag op om op de hoogte te blijven van verschillende zaken. Het is dan ook niet vreemd dat veel bedrijven deze kans hebben opgepakt en de verscheidene sociale media kanalen gebruiken om beter zichtbaar te worden. Er zijn dan ook vele voordelen verbonden aan social media marketing, zoals deze strategie wordt genoemd.

Doelgericht en efficiënt

Door te adverteren via sociale media kun je aanzienlijk doelgerichter en efficiënter je doelgroep bereiken. Deze methode is niet duur en maakt gebruik van gebruikersprofielen. Alles wat mensen doen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter wordt verzameld en in een dossier verzameld. Deze profielen kunnen vervolgens worden gekoppeld aan het product dat jij adverteert. Verkoop je bijvoorbeeld damesschoenen, dan kun je adverteren alleen bij vrouwen, van een bepaalde leeftijd en met interesse in schoenen. Het gaat zelfs zo ver dat je alleen mensen van een bepaalde stad kunt benaderen, bijvoorbeeld met social media in Venlo.

Meetbaar

Naast het feit dat je doelgerichter kunt adverteren, zijn de resultaten ook meetbaar. Omdat dit allemaal digitaal gebeurt, zijn er tientallen statistieken waar je naar kunt kijken. Hoeveel mensen hebben op je advertentie geklikt, bijvoorbeeld en hoe lang zijn ze toen op je website blijven hangen. Hier kun je dan je marketingstrategie weer op aanpassen zodat je nog beter kunt adverteren. Het is ook altijd verstandig om zelf een aantal social media pagina’s te maken zodat je zelf ook een groep geïnteresseerden kunt verzamelen.

Goedkoop

Het adverteren op sociale media is niet door, vooral niet als je het vergelijkt met het plaatsen van een advertentie in de krant. Je kunt meerdere mensen bereiken die al eens interesse hebben getoond in een soortgelijk product of die in een bepaald geografisch gebied wonen. Het kan dus zeker lonen als je contact opneemt met één van de sociale media marketing bureaus en samen met hen een social media marketing strategie opzet.